Heihei og god fastelavnssøndag! Vi har boller in the making for øyeblikket, og jeg gleder meg til de er ferdige. Hjemmelagde, varme boller er godt, men det blir litt ekstra godt når man har masse krem inni! Am I right or am I right? I hvert fall, så tenkte jeg å dele mine musikkfavoritter fra januar i dag. Det er faktisk en del denne gangen, og relativt variert når det gjelder sjangre og type sanger, men jeg håper likevel de faller i smak!

Ben Howard - I forget where we were

Who Is Fancy - Boys like you ft. Meghan Trainor og Ariana Grande

Justin Bieber - Love yourself

Maria Mena - I don't wanna see you with her

 

The Royal Concept - Smile

 

Boyce Avenue  -Fast car

 

Selena Gomez - Hands to myself

Hva er dine musikkfavoritter for januar?
Heihei!! I dag blir det, som jeg har nevnt, et litt lengre innlegg, for jeg tenkte nemlig å tipse om bøkene jeg leste i løpet av sommeren. Jeg synes alle er bra bøker, men ettersom jeg ikke er noe flink til å skrive korte sammendrag, har jeg skrevet av det som står bak på bøkene, for at dere skal få en liten forståelse av hva de handler om. Alle disse bøkene handler forresten om romantikk på en eller annen måte, og er kanskje litt forutsigbare, men that's how I like it!

Bakpå boken:

"We are liars
We are beautiful and privileged
We are cracked and broken
A tale of love and romance
A tale of tragedy

Which are lies?
Which is truth?
You decide"

Egen mening: Dette var en så bra bok! Ikke min sommerfavoritt, men absoultt veldig bra. Den var søt, litt trist og veldig fengslende. Dette er en av de bøkene du har vanskelig for å legge ned! 

Antall sider: 225

Terningkast: 5

Bakpå boken: 

"Fresh from being betrayed by one of her closest friends, new reality-television celebrity Jane Roberts has learned a few lessons. Most important: know who to tust. And in Hollywood, that list is short.
Although the press is intent on creating a tabloid war between her and ex-friend/current co-star Madison Parker, Jane just wants to take control of her life. She's started by swearing off guys and the drama that comes with them. But when her high school sweetheart Caleb and her unrequited L.A. crush Braden show up, both acting sweeter than ever, Jane has a hard time remembering her no-boys rule,
Just when everything feels out of control, Jane makes a shocking discovery - one that changes everyone's definition of 'reality' forever.

In her deliciously entertaining novel, television star Lauren Conrad pulls back the curtain on young Hollywood and shows that sometimes the real drama is behind the scenes."

Egen mening: Dette er nok den sommerboken jeg likte minst, men det kan ha noe med at det er bok nummer tre i en tre-bok-serie, og det var ikke jeg klar over. Men boken er uansett ikke dårlig. Den er underholdende, med et ganske enkelt plott som ikke er så vanskelig å forstå, og litt guilty pleasure. En flott bok til å lese på stranden eller ha i veska for å lese på tog, fly osv.

Antall sider: 279

Terningkast: 4

Bakpå boken:

"Livet til Jess er kaotisk: Med to jobber, to barn og en stinkende hund forsøker hun å gjøre det beste ut av hverdagen. Plutselig får datteren hennes en fantastisk mulighet av sorten som bare kommer en gang i livet. Men hva hjelper det, når Jess slett ikke har råd til å gripe den?

Inn i livet deres kommer den kjekke Ed Nicholls, en mann som tilsynelatende har alt: Ed er rik, suksessfull og i Jess sine øyne, ekstremt arrogant. På overflaten lever de to vidt forskjellige liv, men Ed vet utmerket godt hva det vil si å være alene med tøffe utfordringer. Han har tid og lyst til å hjelpe Jess, men kan han det når hans eget liv har blitt snudd på hodet og han selv går en høyst usikker fremtid i møte?

Den ene pluss en er en svært varm, morsom og fengslende historie om den kjærligheten og vennskapet som kan oppstå under de mest usannsynlige omstendigheter - skrevet av Jojo Moyes, forfatteren bak bestselgeren Et helt halvt år."

Egen mening: En av sommerens favoritter! Jeg elsker Jojo Moyes, og hun skuffet ikke denne gangen heller. Boken er morsom, rørende, trist og er skrevet på en måte at du alltid må vite hva som skjer på neste side. Må leses!

Antall sider: 448

Terningkast: 6

Bakpå boken:

"Becky trodde ekteskapet med Luke Brandon skulle bli en dans på roser. Men for å være ærlig: Det er ikke SÅ fantastisk. Problemene starter allerede på bryllupsreisen. Becky forteller Luke en bitte liten hemmelighet om et bitte lite kjøp hun bare må gjøre.

Så får hun den utroligste nyheten: Hun har en ukjent søster! Hurra! Men snart får hun sitt livs sjokk. Det kan da ikke være mulig? Becky Bloomwoods bortkomne søster kan da vel ikke...hate shopping?"

Egen mening: Jeg er veldig glad i shopoholiker-serien, og denne var minst like bra som de andre jeg har lest. Noe av det jeg liker med denne serien er at det er enkelt å plukke opp tråden igjen, for eksempel hvis, som meg, det er lenge siden du har lest de forestående bøkene, er det ikke noe problem å lese denne, for handlingen er såpass enkel at du bare kan hoppe inn. Det er naturligvis en fordel å ha lest bøkene før, men ikke helt nødvendig for å skjønne hva som foregår. Boken er underholdende, lettlest og morsom.

Antall sider: 386

Terningkast: 5


Bakpå boken:

"Theodore Finch is fascinated by death. Every day he thinks of ways he might die, but every day he also searches for - and manages to find - something to keep him there, and alive, and awake. 

Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her small Indiana town and her aching grief in the wake of her sister's death.

When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school - six stories above the ground - it's unclear who saves whom. And when the unlikely pair teams up on a class project to discover the "natural wonders" of their state, they go, as Finch says, where the road takes them: the grand, the small, the bizarre, the beautiful, the ugly, the surprising - just like life. 
Soon it's only with Violet that Finch can be himself - a bold, funny, live-out-loud guy, who's not such a freak after all. And it's only with Finch that Violet forgets to count away the days and starts living them. But as Violet's world grows, Finch's begin to shrink.

This is a heart-wrenching, unflinching story of love shared, life lived, and two teens who find one another while standing on the edge."

Egen mening: Åh, for en herlig bok! Favoritt nummer to, definitivt. Dette er uten tvil sommerboken 2015, for jeg så den først på en TeenVogue liste, tror jeg, over bøker som må leses denne sommeren, og så kom alle venninnene mine og skulle lese den. Jeg ønsket meg den til bursdagen min, og fikk den! Boken er innmari trist, men også fantastisk. Må leses!!

Antall sider: 378

Terningkast: 6

Bakpå boken:

"Lou Clark vet en god del.

Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. 
Det Lou ikke vet, er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden. 
Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra ham viljen til å leve. Han vet at alt føles veldig smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. 
Det Will ikke vet, er at det er like før Lou stormer inn i livet hans som et levede fyrverkeri. Og ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid.

Et helt halvt år har siden lanseringen toppet norske bestselgerlister. Den er utgitt i over 30 land og har det siste året blant annet vært en sensasjon i Storbritannia, USA og Tyskland hvor den har vært #1 på bestselgerlistene i månedsvis. Boken blir filmatisert i 2014."

Egen mening: Da jeg leste denne boken for første gang i fjor sommer, og i 2014s august favoritter - kan leses HER - skrev jeg "Månedens bok er den beste boken jeg har lest hittil." Og den gjelder fortsatt. Jeg tenkte at denne boken kunne bli en sommerbok, og jeg har derfor planer om å lese den hver sommer så lenge jeg greier. Det er fortsatt min absolutte favorittbok over alle bøker, men jeg må si at den ene pluss en og all the bright places ligger ganske høyt oppe de også. Sammen med DaVinci Koden, naturligvis. Den er fantastisk, og må bare leses. Da jeg leste den i sommer gråt jeg faktisk på slutten, og det er første gangen noensinne jeg har grått av en bok. Jeg gleder meg til filmen som kommer ut våren 2016, æææ.

Antall sider: 495

Terningkast: 6

August er over, og her i Lier har september kommet med et brak: første september våknet jeg til grått vær og regn etter flere dager med fint vær, og dagen etter var det bare værre, med oversvømmelser overalt, før det endelig dabbet av torsdag ettermiddag. Men august var likevel en fin måned, og jeg fikk samlet opp noen favoritter, som jeg tenkte å dele med dere. Og det er på høy tid, ettersom forrige gang var i mai, hihi. 

Første favortt er Marc Jacobs Daisy Sorbet, som jeg fikk til bursdagen min. Jeg hadde ønsket meg den en stund, og da mamma sendte melding og lurte på om jeg ville ha noe fra TaxFree, stod denne øverst på listen. Det er en sommerlig blomsterduft, som jeg har brukt nesten hver dag siden jeg fikk den. Den må nok vike for min kjære Marc Jacobs Dot nå til høsten, men kommer garantert ut av skapet igjen til våren. En perfekt sommerduft! Se den hos Vita HER

Nummer to er er DISSE solbrillene som jeg kjøpte på Bianco i Asker, og presterte å glemme igjen, som vi så måtte dra tilbake og hente. En stykk litt irritert mamma, men ellers gikk det fint! Jeg synes de er så utrolig kule, og mer edgy enn de jeg har fra før av. Jeg digger at de er svarte, og ganske firkantede, ettersom de to parene jeg kjøpte tidligere i sommer begge er runde. 

Tredje på lista er Kicks Mattifying Primer, som jeg legger under foundationen for å få den til å holde lengre. Og det synes jeg virkelig den gjør! Den holder foundationen på plass hele dagen lang, uten at ansiktet blir altfor oljete. Litt shiny blir det uansett, men primeren hjelper virkelig. Da jeg kjøpte denne, stod jeg en stud og kikket på Smashbox Photo Finish primeren, men bestemte meg for å velge det billigere alternativet- og det er jeg veldig fornøyd med!


L'oreal Paris False Lash Wings kjøpte jeg på flyplassen i Paris på vei hjem i høstferien i fjor, men begynte ikke å ordentlig bruke den for et måned eller to siden. Jeg ble litt lei av Benefit They're Real, selvom det er en utrolig bra maskara. Jeg har veldig korte og sta vipper, og jeg synes denne maskaraen gir fint volum og litt lengde. Applikatoren her en speiell form og er forskjellig på begge sider, noe jeg liker veldig godt, ettersom dette betyr at du kan komme til alle vippene.

Nest sist er min store obsession for øyeblikket, OPI Matte Top Coat. Kjøpt på Kicks etter myyye leting etter en matt top coat. Vi har jo alle sett de fine bildene av perfekt lakkerte matte, svarte eller hvite negler på tumblr, weheartit og instagram, og neglelakkjunkie som jeg er, var jeg fast bestemt på å få tak i en. Og det gjorde jeg til slutt! Jeg har brukt den over flere forskjellige lakker fra flere forskjellige merker, og den holder seg bra over alle sammen. Og så ser det uutrolig kult ut!

Og til slutt, Sleek i-Divine Eyeshadow Palette i 'storm'. Også et kjøp som ble gjort for lenge siden, denne gangen på Gran Canaria for halvannet år siden. I sommer fikk jeg kjempelyst til å eksperimentere med forskjellige looker, og siden dette er det største palettet jeg har, ble det det som ble brukt mest. DENNE looken ble min favoritt, men jeg vil prøve flere kombinasjoner etterhvert. Jeg er positivt overrasket over Sleek-skyggene, med tanke på prisen- på nettsiden koster dette palettet $11.99, som blir cirka 70 norske kroner. Fargene er utrolig pigmenterte og gode å jobbe med, og det er veldig lite som faller ned på kinnet mitt når jeg jobber med de. De er også gode å blende ut. 

Jeg har egentlig en favoritt til som jeg glemte å ta med, men den får komme i september!

Hva synes du om mine månedens favoritter? Har du brukt noe av dette før? Hva er dine favoritter for august?
Nå er vi godt i gang med juni, men bedre sent enn aldri, eller hva?

Månedens første favoritt er Det Nyes sminkefrie utgave. Denne utgaven har jo fått ganske mye oppmerksomhet i media, både på godt og vondt, men jeg har ikke nok positive ord til å beskrive den. Jeg synes det er utrolig flott at et såpass stort og populært blad har stått fram som et godt eksempel og viser at det er greit å ikke bruke sminke. Jeg har sett noen skrive hvordan de ser ned på de som bruker sminke og ikke føler seg komfortabel uten på grunn av mye urenheter i ansiktet osv., men det er jeg helt uenig i. De sier ikke at det er negativt å bruke sminke, bare at det er greit om du føler for å gå uten. 

Når vi først er inne på temaet 'sminkefritt' har jeg to favoritter til. Den ene er l'oreal paris eye and lip express makeup remover. Etter at jeg kjøpte bioderma micellærvann i Frankrike i høst har jeg egentlig sverget til det, men ettersom jeg ikke kan få tak i det i Norge måtte jeg finne et annet alternativ. Og det har fungert veldig bra! Det fjerner sminken veldig problemfritt. Det eneste minuset er at jeg ikke liker hvordan leppene mine føles etter å ha fjernet leppestift - de føles ganske oljete og merkelige. Nå er dessverre denne oppbrukt, så jeg har veldig lyst å prøve garnier micellærvann! Noen som har prøvd den? Let me know what you thought!!

Siste sminkefrie favoritt er nivea daily essentials soothing cleansing mousse. Denne er forsåvidt nesten tom denne også, men denne skal jeg kjøpe på nytt. Det er naturligvis fullt mulig å bruke den som sminkefjerner, men det gjør ikke jeg. Jeg føler ansiktet blir renere på den måten, og cleanseren fjerner eventuelle sminkerester som ikke ble med på bomullspadden. Cleanseren etterlater ansiktet med en herlig følelse av friskhet og renhet.

Nest siste favoritt er boken sannsynligheten for kjærlighet ved første blikk av Jennifer E. Smith. Kort sagt handler den om sytten år gamle Hadley fra USA som skal til London i bryllupet til faren og soon-to-be stemoren hun ikke har møtt enda. Hun mister flyet sitt, men møter en gutt som heter Oliver, og man kan jo nesten tenke seg til resten av handlingen. Den er ganske cheesy og typisk romantisk, men samtidig ikke. Boken er relativt kort og lettlest, men definitivt verdt å lese om du liker romantikk. Flere anmeldelser kan leses HER

Mais siste favoritt er Tom Odell. Jeg skrev et innlegg om han HER, men for hver gang jeg hører på en av sangene hans liker jeg de bare bedre og bedre. Jeg elsker enkelheten og sårbarheten som kommer til uttrykk i både sangtekstene, stemmen og musikkvideoene. Definitivt en artist verdt å sjekke ut ♥

Nå skal jeg bare nyte fridagene, for JEG KOM IKKE OPP TIL EKSAMEN!! Åh, tror aldri jeg har vært så glad noensinne! Jeg har masse bloggideer, så disse dagene skal gå til å sette de ut i livet og kose meg i sola ♥ Ha en fin dag videre alle sammen!
Åhh, han her ♥ Another love lå på en eller annen spotify-liste jeg hørte på fordi jeg ikke hadde annet å gjøre, og da jeg hørte den ble jeg helt forelsket med en gang. Det er nok fremdeles min favoritt, men I know og grow old with me og de andre er på delte andreplasser alle sammen. 

Jeg elsker både sangene og tekstene, melodiene, musikkvideoene og stemmen.

Har du hørt om Tom Odell? Hva synes du om sangene?
Månedens første favoritt er en planlegger/dagbok som jeg kjøpte på etsy.com HER. Dette året har jeg en liten plan om å bli mer effektiv og organisert, og denne dagboken var en liten del av dette målet. Den inneholder en månedlig oversikt over dagene, et lite avsnitt for hver dag hvor du kan skrive små notater om dagen, i tillegg til noen linjerte sider bakerst. Jeg skriver ned alle bursdager, avtaler, prøver og innleveringer, og føler at jeg nå har mer oversikt enn jeg hadde før. I tillegg elsker jeg quoten av Shakespeare på forsiden: though she be but little, she is fierce.

Favoritt nummer no er et svart iphonedeksel med hodeskalle som jeg kjøpte på glitter for ... to år siden? Jeg synes det er utrolig kult, og har hatt det på telefonen i flere uker nå, ettersom jeg ble ganske lei av marc by marc jacobs dekselet jeg har hatt på telefonen i evigheter nå. Dette er ikke veldig vårlig, men jeg har lyst på et med blomster snart, det er så fint!

Lipglossen er maybelline color elixir i caramel infused, en nyyydelig, veldig naturlig og "my lips but better" farge. Den er ganske pigmentert, og har ikke den klissete konsistensen som mange andre glosser har. Fordi fargen er såpass naturlig, har jeg brukt den en del i hverdagen, og tenker den er perfekt til bunad nå i mai, med konfirmasjoner og 17.mai. Love it ♥

Jeg har også brukt ørepropper mer og mer etter at jeg begynte på videregående, fordi jeg venter lenger på bussen nå enn jeg gjorde før. Jeg bruker øreproppene som fulgte med min iphone 5, og jeg har ikke planer om å kjøpe nye med det første. Ørene mine har nok en litt merkelig form, ettersom omtrent alle øreproppene jeg har prøvd tidligere har falt ut med en gang, men disse funker fett og jeg digger de.

Solbrillene fra glitter ble vist i DETTE new in-innlegget, og de har vært med i flere av antrekkene i det siste. Jeg synes de er dødskule, og hva mer er det å si om de? 

Sist, men ikke minst, how they met and other stories av David Levithan. Denne boken er litt spesiell, da det er en samling av 18 korte, veldig forskjellige, kjærlighetshistorier, om alt fra homofil kjærlighet, til hvordan et par møttes på flyet og at mennesker slår opp. Den er utrolig søt, og jeg anbefaler den til alle! Min favoritthistorie tror jeg er the numer of people who met on airplanes, så koselig!
"Jeg forstår ikke selv hvordan jeg kan skrive disse linjene. Men hjertet mitt er som stein nå. Jeg fins ikke redd." 

I påsken leste jeg denne boken, og tenkte med en gang at jeg måtte anbefale den videre til alle som vil høre på.

Dette er en dagbok, skrevet av ei jente som het Lena Mukhina. Hun ble født i 1924 utenfor Moskva og bodde i Leningrad, byen som i dag heter St. Petersburg, da den ble beieiret av tyske styrker i september 1941. Krigen sluttet i januar 1944. Dagboken begynner 22.mai 1941, da hun var 16 år, der Lena skriver om skolen, venner og gutten hun er forelsket i, og følger livet hennes nesten hver dag frem til 25.mai 1942. Da kjemper hun for å overleve og venter på å endelig ta toget ut av byen, til en tante hun får bo hos. 

Jeg kjøpte denne boken for mange måneder siden, men den ble lagt i en skuff og rett og slett glemt, helt til jeg, en dag i påsken, ryddet i akkurat den skuffen. Fordi jeg ikke hadde noe å lese da, og skulle på hytta en dag eller to senere, tenkte jeg "hvorfor ikke begynne på denne?". De første dagene i boken var ganske vanlige, og som jeg kunne kjenne meg forholdsvis godt igjen i, selvom det ble skrevet for over 70 år siden. Lena stresser med skolearbeid og øver og øver for å få gode karakterer på tentamen. Så forandrer det seg. De hører på taler på radioen, og sirenen som varsler flyangrep uler både titt og ofte. Lenas liv blir værre og værre, men hun holder motet oppe, og overlever beleiringen. Hun dør i Moskva i 1991. 

Lena er veldig opptatt av at hun er leningrader, og at hun skal hjelpe til å beskytte byen sin. Hun har tæl og bein i nesa, og er fast bestemt på at hun skal overleve krigen, at Tyskland ikke skal vinne. Lena Mukhina utvikler seg, natulig nok, mye i løpet av dette året hun har skrevet om. Menneskene rundt henne dør av frost og underernæring, men hun tar ansvar for seg selv og uti boken får hun god hjelp av snille folk hun møter i kantinekø og venner av familien. Jeg tror mange av oss i dag har mye å lære av folk som henne, å være litt mer selvstendige og ta ting litt mer på alvor. 

Av denne boken kan man også lære en del historie. Gjennom hele boken blir det nevnt hendelser, organisasjoner, vedtak og personer, som er forklart nederst på siden. Ved siden av ordet som skal forklares er det et lite * tegn, som også står nederst på siden, med forklaring. Dette er også tilfellet om det er en uavlsuttet setning eller usikker tekst. På bildet over har jeg slått opp på en side hvor det, på siden til venstre, er en ganske lang forklaring, og på høyre side er det er litt kortere en til en annen hendelse. 

Helt i slutten av boken er det skrevet et par sider om hvordan denne boken ble funnet, og hvordan Lena Mukhina ble sporet opp, etter at dagboken ble gjenoppdaget av en russisk historiker i 2010. Disse sidene er også verdt å lese, selvom de teknisk sett ikke er en del av dagboken. Der får man vite svaret man mange spørsmål man har på slutten, som "kom Lena seg ut av Leningrad?", "overlevde hun beleiringen?", og "hvis hun overlevde, hvordan gikk det men henne senere?"

Jeg kan ikke si at Lenas dagbok ligner på Anne Franks dagbok, for jeg har ikke lest sistnevnte, men jeg vil tro at de er ganske like i det at det er unge jenter som lever en tøff hverdag, tar dagene som de kommer og gjør sitt beste for å overleve. Men på baksiden av boka står det faktisk "en russisk Anne Frank" øverst og med store bokstaver, så om du har lest Anne Frank, kan jeg nesten garantere at du vil like denne også. 
Jojo Moyes the last letter from your lover er en bok jeg har lest siden etter jul, og nå er jeg (endelig) ferdig. Jeg har et lite elsk/hat forhold til denne boka, ettersom språket er ganske komplisert, og det er paralellhandlinger fra forskjellige år og forskjellige synspunkter og jeg vet ikke hva. Da jeg var kommet omtrent halvveis vurderte jeg å gi opp og finne meg en ny bok, men fortsatte og fortsatte. Nå som jeg er ferdig kan jeg si at det er en veldig bra bok, og er veldig glad for at jeg ikke ga den opp, men jeg vil ikke anbefale den om du sliter litt med engelsken. Det vil si, det gjør ikke jeg, og jeg synes denne boka er vanskelig, bare vet hva du går til når du begynner. Jeg tror dessverre ikke den er på norsk, hvertfall ikke enda.

For noen uker siden viste jeg dere nails inc. 'uptown' neglelakken HER, og nå har jeg brukt den to ganger, så jeg kan trygt si at jeg elsker den! Fargen er først og fremst helt nydelig, men formelen er også veldig bra - den er ikke for rennende, og holder lenge. Ny favoritt, det er helt klart!

Da jeg var i Paris i høstferien 2014 kjøpte jeg L'oreal false lash wings mascara og hadde dilla en stund, før jeg nå har gjenoppdaget den fra en skuff. Den gir volum og masse lengde til vippene! Børsten er ganske spesiell, men veldig praktisk ettersom den er formet som en slags sommerfuglvinge og bues på linje med øyet. Hahah, det høres sikkert litt merkelig ut, og det var det jeg syntes selv da jeg først så den, men den er veldig bra og gjør akkurat det den skal og enda litt til. 

Okei, detter paret bikbok jeans har jeg hatt i noe som føles som en evighet, men de er kanskje de mest komfortable buksene i skapet mitt, bortsett fra joggebukser. De var opprinnelig helt standard, high-waisted svarte jeans, helt til jeg for noen måneder siden klippet opp og lagde et hull på hvert kne. Buksa begynte å bli ganske slitt, spesielt på knærne, så jeg bestemte meg for å klippe de opp - om jeg ikke hadde blitt fornøyd hadde jeg bare kastet de. Nå bruker jeg de ofte, og synes de passer med mer eller mindre alt. De har vært på bloggen tidligere, i et antrekk som sees HER.
Nå er jeg på vei til UBDM, så dette innlegget er tidsinnstilt

Whoop whoop, det er tid for månedlige favoritter! Det er en stund siden sist, men denne gangen har jeg kun skjønnhetsprodukter å dele. For det første var det det enkleste å ta bilde av, men jeg klarte bare å finne en eller to klesfavoritter, så da tenkte jeg at jeg heller kunne spare det til en annen gang. Enjoy!

De siste månedene har jeg brukt L'oreal true match foundation hver dag, og er veldig stor fan av den. Det er et ganske stort utvalg av farger, og jeg fant den som for øyeblikket passer meg perfekt - rose ivory. Foundationen har en matt finish, som holder hele dagen. Til å påføre true match bruker jeg real techniques expert face brush. Jeg er veldig fornøyd med kosten, og synes den blender inn foundationen fint og naturlig, uten å lage streker i ansiktet eller etterlate noen hår fra kosten. Tommel opp! Den siste base-favoritten for februar er Bourjois bronzing powder. Det fås dessverre ikke i Norge, men jeg kjøpte det på Gran Canaria i vinterferien i 2014. Nå om vinteren er de fleste litt bleike og gustne i ansiktet, og da er bronzer en livredder for å tilføre litt glød og farge. Jeg legger den ganske lett i utkantene av ansiktet, det vil si på tinningene og under kjeven, samt litt under kinnbena. Vi snakker ikke noe heavy Kim K countour her altså, men bare litt for å ikke være helt spøkelse.

I januar fikk jeg en mini av Estée Lauder little black primer, og har prøvd den ut en stund. Det er en maskara-primer, og siden jeg ikke hadde prøvd noe lignende var jeg ganske skeptisk i begynnelsen, men jeg ble positivt overrasket. Jeg forventet vel egentlig ikke at den skulle utgjøre noen forskjell, men jeg synes vippene holder seg fine lenger, og "faller" ikke så raskt ned. Et lite minus er at maskaraen virker som en vannfast når jeg skal fjerne den, og sitter mer fast så jeg føler at jeg må bruke litt mer tid enn jeg vanligvis ville brukt. Maskaraen jeg har hatt dilla på i februar er benefit they're real maskara. Jeg ønsket meg den av tante og onkel som var i USA i juleferien, og har vært forelsket siden dag en. Vippene får både lengde og volum, i tillegg til at maskaraen er akkurat passe våt. Børsten er også utfomret slik at det er enkelt å få med de innerste vippene. 

En leppestiftfavoritt er Maybelline color sensational lipstick i mauve mania. Jeg har nok brukt den cirka hver dag siden jeg kjøpte den, for det er en veldig fin hverdagsfarge. Den er litt mørkere og mer lillatonet enn mine egne lepper, men jeg synes det fungerer veldig bra i de mørkere månedene. Fordi huden min er ganske blek for tiden, blir den nude/rosa leppestiften jeg vanligvis bruker, for lys. Jeg er generelt veldig glad i color sensational linjen fordi jeg synes leppestiftene er veldig pigmenterte, fuktighetsgivende og langvarige. 

Calvin Klein sheer beauty parfymen har jeg brukt i over et år nå, men kan fortsatt ikke få nok av den. Det er en veldig feminin og lett lukt, som jeg ikke klarer å beskrive på noen annen måte enn at den lukter fantastisk. Det siste produktet er håndkrem, og Soap&Glory handfood er en håndkrem jeg sverger til, spesielt om vinteren da hendene mine blir knusktørre. Den gir mye god fuktighet som raskt trekkes inn i huden, så en slipper å gå rundt med klissete hender og ikke kunne gjøre noenting - vi vet alle hvordan det er.
Heihei! Da er det første desember, og jeg må for alvor begynne å tenke på julegaver. Jeg vet allerede hva jeg skal kjøpe til noen, men langt fra alle. Mens jeg gjør det, så kan jo du nyte mine favoritter denne måneden!

Strikkegenser fra cubus. Dette tror jeg må være den mest behagelige genseren i skapet mitt. Den er myk og god, men ikke for varm. Jeg kjøpte den i en størrelse for stor - medium i stedet for small - ikke bare fordi de ikke hadde hvit i small, men fordi jeg syntes den så kulere ut når den var litt oversized. Armene er jo altfor lange da, så jeg bretter de opp, men når jeg har jakke ser det bare helt merkelig ut, haha. Pleier å rulle de ut, og brette de opp igjen når jakken er av, for å unngå store klumper på overarmene.

Disse ullsokkene har bestemor strikket, og de er så utrolig gode å ha. Denne måneden har jeg brukt de omtren hver eneste ettermiddag og kveld, og de holder føttene mine gode og varme på disse kalde dagene. 

Marc by Marc Jacobs Leather Baker Watch ♥ Jeg føler nesten at denne klokken er blitt min lille baby, og for tiden er den minst like viktig som mobiltelefonen. Klokken kjøpte jeg på Galeries La Fayette i Paris, og det kan vel kalles et impulskjøp. En stund før vi skulle til La Fayette satt jeg å kikket på nettsiden deres, da jeg tilfeldigvis kom over denne. Jeg har sett på den lenge, men aldri helt tenkt så langt til å kjøpe den. Da vi kom fram klarte jeg ikke å mostå, og så var det gjort. Jeg har den i gull og svart, jeg kunne virkelig ikke vært mer fornøyd!

Bioderma Soulution micellaire démaquillante, enda et innkjøp fra Paris. Dette er rett og slett en sminkefjerner, men jeg hadde hørt veldig mye bra om den, så tenkte at jeg kunne prøve den ut. Og den er utrolig god! Jeg tar litt på en bomullspad og gnir den lett over ansiktet for å ta bort sminken. Jeg bruker en pad for ansiktet og en for øynene, og bioderma fjerner alt utrolig lett, så det er ikke nødvendig å gni og dra for å få bort sminken. Huden etterlates myk og ikke oljete, noe mange sminkefjernere har en tendens til å gjøre. Den er i tillegg hypoallergenisk og uten parabener, noe som bare er et pluss. Det eneste problemet jeg har med denne er at den ikke kan kjøpes i Norge, så jeg krysser fingrene for at jeg finner den på nettet et sted!

Soap&glory Sugar Crush Body Scrub fra Boots apotek. Dette er uten tvil den beste skrubben jeg har vært borti, og jeg må innrømme at en del av grunnen til at jeg liker den, er lukten. Lukten er ganske spesiell og vanskelig å beskrive, men den er sitrusaktig, og den vekker deg skikkelig om morgenen, noe som er helt herlig! Jeg bruker den to til tre gansger i uken, gjerne mens jeg venter på at balsamen skal virke i håret. Jeg flytter meg litt bort fra dusjhodet mens jeg påfører skrubben og masserer den godt over kroppen i et par minutter, før jeg skyller den bort, men den kan også påføres på tørr hud før man beveger seg inn i dusjen. Sukkerkornene i skrubben er ganske store, og de fungerer derfor veldig bra på tørre områder på kroppen. 

Når vi først snakker om ting som brukes i dusjen, inngår også denne i mine november favoritter: define moroccan argan oil hårkur. Jeg var hos frisøren for noen uker siden, og siden tuppene på håret mitt er blitt ganske slitt pga. fargingen, anbefalte hun at jeg begynte med hårkur, så da dro jeg ut å kjøpte denne på cubus eller noe. Jeg har define moroccan argan oil shampooen og balsamen, så tenkte at jeg kunne jo like godt ha hårkuren fra samme serien. Etter min erfaring gjør den akkurat det som det står på pakken at den skal gjøre: den pleier og gjør håret mykt og glansfullt. Tommel opp for hårkur!

Når vi er inne på hår, så har jeg endret skillen min i det siste. Eller, jeg har hvertfall prøvd, for av en eller annen grunn vil ikke håret mitt ha en midtskill som ligger på midten. Jeg har klart å flytte den litt til høyre, og liker det veldig godt! Jeg har jo hatt skillen min i hvem-vet-hvor-mange-år, så syntes det var på tide med en liten forandring, for nå ihvertfall. 

Hva synes du om mine november favoritter? Har du noen? Please share!
Den første favoritten fra september er dette skjerfet fra cubus. Det er et av de som går under kategorien "acneskjerf fra cubus", fordi de er så like, bortsett fra at dette var jo selvfølgelig mye billigere. Jeg har det grå, og det er helt herlig! Jeg tror aldri jeg har hatt et så bra skjerf før. Det er mykt og varmt, men ikke så varmt at man ikke kan ha det på seg inne. Love it! Favoritt nummer to er denne bronzeren fra bourjois. Det kjøpte jeg på gran canaria i vinterferien, men det er bare nå i det siste jeg har gravd det frem fra skuffen. Fargen er akkurat passe, selvom den kanskje kan se litt mørk ut. Dette pudderet gir en fin, varm glød til ansiktet, og jeg føler at det gir et lite "boost" i sminkerutinen. Det kan dessverre ikke kjøpes i Norge. 

Til bursdagen min fikk jeg fire miniparfymer fra marc jacobs, og dette er den jeg har brukt de siste ukene. Denne heter dot, og lukten er mer varm og høstlig. Jeg tenker på den som en mer feminin versjon av en manneparfyme, om dere skjønner? Den er hvertfall perfekt om høsten, og den lukter så utrolig godt! Jeg har planer om å kjøpe den store flasken snart også. 

Neste favoritt er denne bandanaen som jeg føler at jeg har brukt masse den siste tiden, men når jeg tenker på det, så har jeg vel brukt den sånn fire ganger denne måneden eller noe. Jeg har hvertfall "gjenoppdaget" bandanaen, og digger det egentlig! Jeg synes det gjør så mye med håret, selvom det er så enkelt. 

Okei, dette er veldig random, men nest siste favoritt er valnøtter. Ohyes. Siden jeg begynte på videregående skole er både timene og dagene lenger, og vi har lunsj klokka tolv istedenfor elleve, slik vi hadde på ungdomsskolen. Derfor har jeg begynt å spise nøtter i pausene for å holde energien oppe, og for å unngå at magen min skal lage romlelyder, fordi vi vet alle at det er kleint. Jeg har hatt med meg mandler, hasselnøtter og nå i det siste, en del valnøtter, eller "små hjerner", som mine venner liker å kalle de. Jeg synes hvertfall de smaker godt!

Siste favoritten for september er denne boken. Den heter "where rainbows end" og er skrevet av en dame som heter Cecelia Ahern. Den hander om Alex og Rosie, som har vært bestevenner hele livet, men plutselig separeres når Alex flytter fra Irland til USA med familien sin. Boken inneholder alle brevene, meldingene og e-mailene som de sender til hverandre, venner og familie, noe jeg liker utrolig godt, fordi det sies ingenting om hva som skjer mellom alle disse meldingene frem og tilbake. Veldig bra bok, selvom jeg ikke er heeelt ferdig med den!

Hva synes du om mine favoritter? Har du noen av de samme favorittene for september? 
Heihei! Da er august over også! Jeg synes denne måneden gikk utrolig raskt, og at det bare er noen dager siden jeg satt her og skrev juli favoritter. Det har vært en ganske bra måned da, selvom vi begynte på skolen igjen og det ikke har skjedd noe spesielt sånn egentlig. Men nå er det tid for de tingene jeg har likt spesielt godt i august, enjoyy :)

Månedens film er "she`s all that". Denne så jeg kvelden jeg kom hjem fra besteforeldrene mine en av de første dagene av august, og jeg digger den. Den er fra 1999 tror jeg, så den er noen år gammel og kvaliteten er vel ikke den beste, men det er en bra film. Den handler om Zack, skolens kjekkas som blir dumpet av kjæresten sin bare noen uker før skoleballet og graduation. Dette begynner et veddemål med kameratene om at han kan gjøre hvilken som helst jente ballets dronning på de få ukene de har igjen. Anbefales!!

Månedens bok er den beste boken jeg har lest hittil. "Et helt halvt år" av Jojo Moyes. Bakpå boken står det: "Lou Clark vet en god del. Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. Det Lou ikke vet, er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden. Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra ham viljen til å leve. Han vet at alt føles smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. Det Will ikke vet, er at det er like før Lou Clark stormer inn i livet hans som et levende fyrverkeri. Og ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid." Den høres kanskje ikke så spennende ut når man leser dette, men bare les den, så skønner dere hva jeg mener. 

Tredje favoritt denne måneden har vært Soap&Glory sin face soap and clarity, 3-in-1 daily detox vitamin c facial wash. Dette produktet med det lange navnet er helt fantastisk! Jeg bruker det om morgenen ca tre ganger i uken, og jeg føler at den har gjort huden min bedre. Ikke det at jeg har hatt store problemer eller noe, men ansiktet føles renere, glattere og mykere enn noengang. Jeg synes også at sminken sitter bedre på huden. 

Denne cardiganen har vært en favoritt og fortsetter nok å være det hele høsten, vinteren og våren. Den er fra cubus og den kostet 299 kroner. Den er supermyk og behagelig, og verken for tjukk eller for tynn. Bare helt perfekt. Jeg tror at de kanskje har den inne fortsatt, den ligger hvertfall på nettisden deres HER. Som dere ser så har jeg den i svart, men den finnes i lysegrå, krem og sånn rødlilla-burgunder farge også. Løp og kjøp!

En annen klesfavoritt er denne olajakken. Den er mamma sin, eller det vil si at den var mamma sin, helt til jeg oppdaget den og stjal den. Jeg har ingen anelse om hvor den er fra, men med tanke på at den er en del år gammel, tviler jeg på at man fortsatt kan få tak i den. Den er ganske oversized, i lys denim og veldig behagelig til olajakke å være. Jeg brettet opp armene fordi de var for store og lange til meg, men jeg synes egentlig det er en kul detalj. Loove it! 

Første av tre sanger er "Stay with me" av Sam Smith. Den er så fin, ååhh.  

Nummer to er "Bonfire heart" med James Blunt. Det er vel ikke den nyeste, men så fin! 

Siste musikkfavoritten og siste august favoritten er "Really don`t care" av Demi Lovato. Ikke bare er sangen bra, men dama er jo dødspen også. I tillegg er musikkvideoen filmet på LA pride, noe som bare gjør alt mye bedre.

Okei, det var årets august favoritter! Jeg liker virkelig å lage disse innleggene, så om jeg husker på de blir det en hver måned. Hva synes dere? Liker dere disse innleggene? I dag fikk jeg det nye Det Nye, så nå skal jeg kikke litt i det før jeg kanskje tar meg en gåtur? Hm, vi får se hva det blir til. Vi snakkes ♥

Hva synes du om mine favoritter? Hva var dine favoritter for måneden som gikk?  
Heihei! Juli er nå over, og jeg tenkte derfor å dele mine juli favoritter med dere. Jeg har ikke gjort det før, men jeg håper det går bra, og så får vi bare sette i gang.

Den første favoritten jeg har er en parfyme, og det er Marc Jacobs sin "Daisy eau so fresh". Den lukter av blomster, og er en lett og herlig sommerduft som jeg har brukt nesten hver dag siden jeg fikk den. Jeg har bare mini-versjonen, men har veldig lyst på den store flasken også.

Favorittboken min denne måneden har vært "Anna and the french kiss" av Stephanie Perkins. Det er uten tvil den søteste boken jeg noengang har lest, og også en av de beste. Den er veldig bra skrevet, og passer godt til å lese om sommeren, da den ikke er særlig vanskelig å forstå. Den er på engelsk, men ganske lettlest likevel. Jeg lånte denne av Maren, men man kan kjøpe den hos cdon.com HER

Victoria's Secret sin "strawberry&champagne" body lotion har vært en livredder denne sommeren. Jeg smører den vanligvis på armene og beina både når jeg står opp og når jeg legger meg, og huden føles utrolig myk og glatt. Ikke minst lukter den veldig godt også!

Denne playsuten fra bikbok brukte jeg masse i slutten av juli, så jeg tenkte at jeg kunne slenge den inn sammen med de andre favorittene. Jeg kjøpte den da vi var i Bergen for "the tall ship races" 25.juli, og jeg hadde sett på den en stund, men ikke kjøpt den. I Bergen var den satt ned 100 kroner (fra 149kr til 49kr) så da måtte jeg bare ha den. Den er utrolig behagelig, og er like fin å bruke på stranda som i sofakroken. 

Dette er kanskje en av de mykeste putene jeg har opplevd, om jeg kan si det sånn. Den er fra kid, og jeg fikk den til bursdagen min. Jeg hadde den med til bestemor og bestefar på ferie, hovedsakelig til å ha i bilen, men endte opp med å sove på den i begge de to ukene vi var der. Puten jeg fikk var veldig tynn, så jeg hadde denne oppå, noe som funket veldig bra. I tillegg synes jeg den er veldig fin, og den passer godt i sofaen på rommet mitt.

Disse solbrillene har dere sett før, både i et innkjøpsinnlegg i juni og på mange av bildene her på bloggen: det er forresten de samme solbrillene som jeg har på headeren min. Jeg har brukt de siden dag en, og jeg synes de er utrolig kule! De er fra monki, og modellen heter "leora".

Okei, dette er en veldig random favoritt, men jeg har brukt den veldig mye. Det er en sovemaske, som du tar på deg når du skal sove, og det stenger alt lyset ute, slik at du sovner raskere. Denne har vært veldig fin nå i de lysere månedene, siden rommet mitt ikke har vært helt mørkt, noe som gjør det vanskeligere å sove, hvertfall for meg. Den er kjøpt på tgr.

Nytt mobildeksel, yaaay! Til bursdagen min i fjor fikk jeg et Marc Jacobs deksel av to venninner, og det har jeg brukt nesten hele året: til jeg fant dette på siba, som egentlig er ganske likt. Jeg elsker fargen, en sterk, knæsj, oransjefarge, sterkere enn bildet viser. Det er laget av "stiv silikon", samme som det forrige dekselet, så det faller ikke av telefonen, men det er heller ikke dødsvanskelig å få av. Noe jeg også synes er bra med dette dekselet, er at det går også foran på sidene av telefonen, så om man mister det med skjermen ned, vil ikke skjermen gå i gulvet og knuses.

Nest siste favoritt for juli er mine birkenstocks "gizeh". Jeg har brukt de på stranden, i byen, til å tusle rundt hjemme, ja nesten overalt. De mest behagelige skoene jeg eier, trenger jeg si mer?

Og til slutt, notatboken min. Denne kjøpte jeg på ark i fjor, men har ikke brukt den noe særlig før nå. Jeg har fått dilla på å skrive ned bloggideer, ting jeg skal huske og alt mulig annet i denne lille rosa saken. Den er linjert, og er inndelt i tre deler, noe jeg liker utrolig godt. De to første inndelingene har vanlige linjerte sider, mens den tredje har ruter, om man f.eks trenger å regne. Pennen som ligger oppå boken er den jeg har brukt til å skrive med, og det er muligens en av mine favorittpenner.

Hva synes du om favorittene mine? Hva er dine juli favoritter?


karoline heen
Heihei og velkommen til min blogg! Jeg heter Karoline Heen, og er ei sytten år gammel jente fra Lier. På denne bloggen kommer du til å få et innblikk i hverdagen min, mine antrekk, innkjøp og forskjellig annet. Jeg håper du følger med videre! Instagram: karolineheen


Legg meg til som venn
Arkiv


· Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013Kategorier


· Best dressed · Blogg · Favoritter · Fotografi og bilder · Mat og oppskrifter · New in · Outfit · Skjønnhet · Style icon · Videoer · What to wearSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits