Alle bildene er funnet HER

Da er London Fashion Week over også, og den i Milano går også mot slutten. Som jeg skrev i innlegget om streetstyle under New York Fashion Week, så får jeg så mye inspirasjon av å se på antrekkene til redaktører, bloggere, modeller og andre under fashion week, for da legger alle en ekstra innsats i antrekkene sine, og kombinerer plaggene sine på en ny måte. I love it ♥

Streetstyle fra New York Fashion Week kan du finne HER

Nå drar jeg på hytta og blir der til torsdag formiddag, så vi snakkes da. God høstferie alle!!

Hva synes du om streetstyle?

Emma Roberts i kjole fra Jenny Packham og smykker fra Martin Katz


Kerry Washington i kjole fra Marc Jacobs, sko fra Casadei og Harry Winston smykker


Claire Danes i Prada kjole og smykker fra Cartier


Kiernan Shipka i antrekk Dior Haute Couture, smykker fra Dana Rebecca Designs og sko fra Christian Louboutin


Joanna Newsom i Delpozo kjole og smykker fra Irene Neuwirth 


Sarah Paulson i kjole fra Prabal Gurung og Rauwolf clutch


Lady Gaga i Brandon Maxwell

Bildene er hovedsakelig funnet HER, HER og HER

Det blir litt fashion week her på bloggen, med streetstyle fra New York Fashion Week på mandag, og best kledde fra årets Emmy Awards i dag. Men det er jo noe av det jeg synes er gøy, så jeg kunne gjerne hatt fashion week hele året, jeg! Det er nå ikke engang sånn, men når det kommer noen anledninger til å se på fine klær, så griper jeg jo den! Natt til mandag 21. september gikk Emmy Awards av stabelen, og en prisutdeling er den perfekte unnskyldningen for akkurat det. Jeg synes de aller fleste på den røde løperen så veldig bra ut, men jeg har naturligvis noen favoritter, og det er noen jeg synes skiller seg litt ekstra ut.

For det første, bare se på Emma Roberts!! Jeg synes hun så kjempefin ut i den lyse kjolen, og med det bølgete håret lagt til venstre side. Hun så veldig glamorøs ut, og selvom hun har en ganske lys hudtone passet fargen på kjolen henne kjempegodt. 

Jeg er også veldig stor fan av Marc Jacobs kjolen til Kerry Washington. Den var utrolig stilig, og litt annerledes enn de fleste andre med tanke på lengden. Jeg synes også hun skikkelig fin ut på håret, med den falske, litt rufsete boben. 

Joanna Newson har definitivt det mest "spesielle" antrekket, men det er så utrolig fint!! Det ser på en måte ut som en kjole over en kjole, men jeg elsker det! Det eneste er at jeg synes håret kanskje kunne vært litt mer laidback og ikke like stramt, men likevel et terningkast seks fra meg.

Og til slutt må vi jo nevne Lady Gaga, som virkelig gjennomgår et stilskifte. Vi husker jo alle kjøttkjolen fra MTV VMAs og alt det andre hun har hatt på seg, men nå virker det som om hun velger en mer elegant og klassisk stil, og tommel opp for det!

Hvilken look er din favoritt?

Bildene er funnet HER, HER, HER, HER og HER

New York Fashion Week er over, og London Fashion Week er godt i gang. Jeg har fulgt med på catwalkshowene så godt jeg kan, og drømt meg bort i alle de fine antrekkene, printene og plaggene. Men jeg synes noe av det beste med Fashion Week er streetstyle. Det er så mye bra antrekksinspirasjon på gatene generelt, men under Fashion Week kommer alt frem. Alt passer nok ikke til hverdags, og noe er kanskje litt vel alternativt og out-there, men det handler om inspirasjon og tankeprosessen om hva man liker og kan inkorporere i sin egen garderobe. På denne måten utvikler man sin egen stil og vokser på det. Man oppdager nye måter å sette sammen antrekk på, og prøver kanskje to plagg som man ikke normalt sett ville brukt sammen. 

Hva synes du om streetstyle?  

Nå skal jeg gjøre meg klar til å dra på jobb, og etterpå er det pugging til prøven i markedsføring&ledelse som jeg har i morgen! Ha en flott mandag ♥
Da jeg på mandag postet DETTE innlegget om 17årsfeiringen min, fikk jeg en kommentar som spurte etter oppskriften på desserten, og den kan jeg selvfølgelig dele. Dronning Mauds fromasj er en dessert jeg har likt så lenge jeg kan huske, for bestemor lager den noen ganger når vi er der. Det var også desserten i konfirmasjonen min.

Det er litt forvirring knyttet til denne desserten, på grunn av dens mange navn: dronning Mauds fromasj, dronning Mauds pudding, dronning Mauds dessert og Haugesunddessert. Den kommer originalt fra Haugesund, og det sies at desserten ble skapt da kong Haakon og dronning Maud kom til Haugesund på kroningsferden etter kroningen i Nidarosdomen i 1906. Det er en veldig mektig dessert, og forholdsvis enkel å lage, men en bruker en del tid i prosessen.

Ingredienser

5 egg
5 spiseskjeer sukker
5 desiliter kremfløte
2 1/2 teskje vaniljesukker
5 plater gelatin
1/2 desiliter vann
1 plate kokesjokolade
(1/2 desiliter portvin, men jeg sløyfet denne)

Fremgangsmåte

♥ Legg gelatinplatene i rikelig kaldt vann i 5-10 minutter.
♥ Pisk eggedosis av egg og sukker, pisk kremen stiv.
♥ Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs de opp i litt kokende vann. Gelatinen må ikke koke. Tilsett eventuelt portvinen. Avkjøl.
♥ Bland eggedosis og krem lett, rør gelatinen raskt inn. La fromasjen halvstivne, rør av og til.
♥ Riv sjokoladen. Hell fromasjen i dessertskål, eller fine porsjonsglass, lagvis med revet sjokolade. Dryss et godt lag med sjokolade på toppen. Avkjøl før servering.

(♥ Tips: i den originale oppskriften fra Haugesund Husmorskoles Kokebok inngår ikke portvin. Men vi foreslår å prøve det en gang! Vaniljesukkeret kan da sløyfes. Og om en vil ha ha smaken, men ikke ønsker alkoholen, kan en smelte gelatinen i enten bare portvin eller både portvin og vann. Jeg har aldri brukt portvin, men synes desserten er kjempegod som den er)). 

Et lite tips jeg lærte av bestemor forrige gang vi lagde denne desserten sammen, var, i punkt nummer fire, å blande eggedosisen og kremen i mikseren, og kontinuerlig helle i gelatinen mens mikseren går. På denne måten slipper du at gelatinet klumper seg sammen, og det er ikke noe hyggelig å få det i desserten sin ;) Tro meg, det har jeg fått flere ganger! 

Oppskriften er funnet i boken Ta kaka, skrevet av Åse Kongsvik, Kari Støfringsdal og Heidi Brunstad-Øyehaug. Den ble utgitt i 2005 av Selja forlag. Boken kan kjøpes hos blant annet ARK HER. Oppskriften finnes på side 206 og 207.
Heihei!! I dag blir det, som jeg har nevnt, et litt lengre innlegg, for jeg tenkte nemlig å tipse om bøkene jeg leste i løpet av sommeren. Jeg synes alle er bra bøker, men ettersom jeg ikke er noe flink til å skrive korte sammendrag, har jeg skrevet av det som står bak på bøkene, for at dere skal få en liten forståelse av hva de handler om. Alle disse bøkene handler forresten om romantikk på en eller annen måte, og er kanskje litt forutsigbare, men that's how I like it!

Bakpå boken:

"We are liars
We are beautiful and privileged
We are cracked and broken
A tale of love and romance
A tale of tragedy

Which are lies?
Which is truth?
You decide"

Egen mening: Dette var en så bra bok! Ikke min sommerfavoritt, men absoultt veldig bra. Den var søt, litt trist og veldig fengslende. Dette er en av de bøkene du har vanskelig for å legge ned! 

Antall sider: 225

Terningkast: 5

Bakpå boken: 

"Fresh from being betrayed by one of her closest friends, new reality-television celebrity Jane Roberts has learned a few lessons. Most important: know who to tust. And in Hollywood, that list is short.
Although the press is intent on creating a tabloid war between her and ex-friend/current co-star Madison Parker, Jane just wants to take control of her life. She's started by swearing off guys and the drama that comes with them. But when her high school sweetheart Caleb and her unrequited L.A. crush Braden show up, both acting sweeter than ever, Jane has a hard time remembering her no-boys rule,
Just when everything feels out of control, Jane makes a shocking discovery - one that changes everyone's definition of 'reality' forever.

In her deliciously entertaining novel, television star Lauren Conrad pulls back the curtain on young Hollywood and shows that sometimes the real drama is behind the scenes."

Egen mening: Dette er nok den sommerboken jeg likte minst, men det kan ha noe med at det er bok nummer tre i en tre-bok-serie, og det var ikke jeg klar over. Men boken er uansett ikke dårlig. Den er underholdende, med et ganske enkelt plott som ikke er så vanskelig å forstå, og litt guilty pleasure. En flott bok til å lese på stranden eller ha i veska for å lese på tog, fly osv.

Antall sider: 279

Terningkast: 4

Bakpå boken:

"Livet til Jess er kaotisk: Med to jobber, to barn og en stinkende hund forsøker hun å gjøre det beste ut av hverdagen. Plutselig får datteren hennes en fantastisk mulighet av sorten som bare kommer en gang i livet. Men hva hjelper det, når Jess slett ikke har råd til å gripe den?

Inn i livet deres kommer den kjekke Ed Nicholls, en mann som tilsynelatende har alt: Ed er rik, suksessfull og i Jess sine øyne, ekstremt arrogant. På overflaten lever de to vidt forskjellige liv, men Ed vet utmerket godt hva det vil si å være alene med tøffe utfordringer. Han har tid og lyst til å hjelpe Jess, men kan han det når hans eget liv har blitt snudd på hodet og han selv går en høyst usikker fremtid i møte?

Den ene pluss en er en svært varm, morsom og fengslende historie om den kjærligheten og vennskapet som kan oppstå under de mest usannsynlige omstendigheter - skrevet av Jojo Moyes, forfatteren bak bestselgeren Et helt halvt år."

Egen mening: En av sommerens favoritter! Jeg elsker Jojo Moyes, og hun skuffet ikke denne gangen heller. Boken er morsom, rørende, trist og er skrevet på en måte at du alltid må vite hva som skjer på neste side. Må leses!

Antall sider: 448

Terningkast: 6

Bakpå boken:

"Becky trodde ekteskapet med Luke Brandon skulle bli en dans på roser. Men for å være ærlig: Det er ikke SÅ fantastisk. Problemene starter allerede på bryllupsreisen. Becky forteller Luke en bitte liten hemmelighet om et bitte lite kjøp hun bare må gjøre.

Så får hun den utroligste nyheten: Hun har en ukjent søster! Hurra! Men snart får hun sitt livs sjokk. Det kan da ikke være mulig? Becky Bloomwoods bortkomne søster kan da vel ikke...hate shopping?"

Egen mening: Jeg er veldig glad i shopoholiker-serien, og denne var minst like bra som de andre jeg har lest. Noe av det jeg liker med denne serien er at det er enkelt å plukke opp tråden igjen, for eksempel hvis, som meg, det er lenge siden du har lest de forestående bøkene, er det ikke noe problem å lese denne, for handlingen er såpass enkel at du bare kan hoppe inn. Det er naturligvis en fordel å ha lest bøkene før, men ikke helt nødvendig for å skjønne hva som foregår. Boken er underholdende, lettlest og morsom.

Antall sider: 386

Terningkast: 5


Bakpå boken:

"Theodore Finch is fascinated by death. Every day he thinks of ways he might die, but every day he also searches for - and manages to find - something to keep him there, and alive, and awake. 

Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her small Indiana town and her aching grief in the wake of her sister's death.

When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school - six stories above the ground - it's unclear who saves whom. And when the unlikely pair teams up on a class project to discover the "natural wonders" of their state, they go, as Finch says, where the road takes them: the grand, the small, the bizarre, the beautiful, the ugly, the surprising - just like life. 
Soon it's only with Violet that Finch can be himself - a bold, funny, live-out-loud guy, who's not such a freak after all. And it's only with Finch that Violet forgets to count away the days and starts living them. But as Violet's world grows, Finch's begin to shrink.

This is a heart-wrenching, unflinching story of love shared, life lived, and two teens who find one another while standing on the edge."

Egen mening: Åh, for en herlig bok! Favoritt nummer to, definitivt. Dette er uten tvil sommerboken 2015, for jeg så den først på en TeenVogue liste, tror jeg, over bøker som må leses denne sommeren, og så kom alle venninnene mine og skulle lese den. Jeg ønsket meg den til bursdagen min, og fikk den! Boken er innmari trist, men også fantastisk. Må leses!!

Antall sider: 378

Terningkast: 6

Bakpå boken:

"Lou Clark vet en god del.

Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. 
Det Lou ikke vet, er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden. 
Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra ham viljen til å leve. Han vet at alt føles veldig smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. 
Det Will ikke vet, er at det er like før Lou stormer inn i livet hans som et levede fyrverkeri. Og ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid.

Et helt halvt år har siden lanseringen toppet norske bestselgerlister. Den er utgitt i over 30 land og har det siste året blant annet vært en sensasjon i Storbritannia, USA og Tyskland hvor den har vært #1 på bestselgerlistene i månedsvis. Boken blir filmatisert i 2014."

Egen mening: Da jeg leste denne boken for første gang i fjor sommer, og i 2014s august favoritter - kan leses HER - skrev jeg "Månedens bok er den beste boken jeg har lest hittil." Og den gjelder fortsatt. Jeg tenkte at denne boken kunne bli en sommerbok, og jeg har derfor planer om å lese den hver sommer så lenge jeg greier. Det er fortsatt min absolutte favorittbok over alle bøker, men jeg må si at den ene pluss en og all the bright places ligger ganske høyt oppe de også. Sammen med DaVinci Koden, naturligvis. Den er fantastisk, og må bare leses. Da jeg leste den i sommer gråt jeg faktisk på slutten, og det er første gangen noensinne jeg har grått av en bok. Jeg gleder meg til filmen som kommer ut våren 2016, æææ.

Antall sider: 495

Terningkast: 6

Skinnjakke cubus // skjerf bikbok // cardigan cubus // t-skjorte bikbok // jeans topshop // sko no name HER

Heihei! Jeg er raskt innom for å dele mandagens (nesten) helsorte antrekk, før jeg skal begynne å jobbe med en engelskpresentasjon som skal fremføres på fredagen. I morgen drar Maren, Lina og jeg til byen etter skolen, og jeg får ikke så mye tid til å jobbe med den da, så jeg tenkte jeg skulle bli så ferdig som mulig i dag, og bare finpusse i timen i morgen. Fredagen kommer også det blogginnlegget jeg hadde tenkt skulle komme både i går og i dag, men som ikke er ferdig enda, jeg det må også gjøres. Det er et litt lengre innlegg, men jeg håper dere liker det fordet. Ha en fin dag!! 

Hva synes du om antrekket?


Kjole h&m // sko DNA

Lørdagens bursdagsfeiring gikk helt på skinner, fra cirka ti over seks. Jeg hadde bedt jentene komme klokken seks, men da de første ringte på døra stod jeg i dusjen, og kom ned med kjolen halvveis på og vått hår. De hjalp til å dekke bordet mens jeg tørket håret og sminket meg, og etter det gikk det fint. Jeg hadde jo naturligvis feilberegnet litt, ettersom mamma gikk i butikken senere enn jeg planla og desserten tok lengre tid enn jeg trodde. Matilde hjalp meg å planlegge på torsdag, så menyen ble som følger: pizzasnurrer, innbakte pølser og salat til middag, dronning maud fromasj til dessert, og brownies, vaniljeis og cookies til kaker etterpå. De do-it-yourself dekorasjonene som jeg hadde planlagt å få til, ble ikke noe av - absolutt ingen på den lange listen min ble med. Hovedsakelig fordi jeg ikke hadde hva som trengtes, verken utstyr eller tid. Men det gikk fint, det ble en kjempekoselig kveld uansett ♥ Og shoutout til kameraet til Matilde, og alle som knipset bilder med det, fordi jeg var for lat til å gå opp på rommet og hente mitt eget, hihihi.

Hva gjorde du på lørdag?
Heihei og god morgen! Eller er det blitt formiddag allerede? Jeg er ihvertfall oppe og går, og skal snart begynne å rydde og støvsuge nede, for jeg skal feire bursdagen min i kveld, og da må det gjøres en liten innsats. Jeg har masse planer om hvordan jeg vil at dekorasjonene skal bli, for jeg har sittet lenge og scrollet gjennom pinterest og funnet DIY party dekorasjoner så det holder. Håper virkelig jeg har det som trengs for å lage en del av de, for tror det kan bli kjempefint hvis jeg får det til. I såfall kommer det bilder på bloggen i morgen en gang!

Men, til overskriften:
Æææ, er ikke dette de kuleste skoene i verden? Det synes hverfall jeg, og jeg elsker de allerede ♥ Jeg har ønsket meg plattformsko i et par måneder nå, og da jeg var i Oslo tidligere i sommer prøvde jeg et par av dette merket, men de var dessverre utsolgt for størrelsen min. Etter et kort nettsøk fant jeg samme merket på zalando, og i går plukket vi opp pakken. Planen var egentlig å kjøpe hvite, helt enkle sko, men da jeg så denne fargen ombestemte jeg meg med en gang. Jeg mener, disse er jo dødsstilige og jeg gleder meg masse til å bruke de! De er kjøpt HER.

Hva skal du bruke denne lørdagen til? Hva synes du om skoene? Ha en superduper dag, alle ♥
even though these pictures are posted on a tuesday


Genser bikbok // bukse h&m // jakke mamma sin gamle // sko vans era // solbriller bianco

Heihei! I dag kommer antrekket fra i går, for det kom jeg meg aldri rundt til å legge ut i går, selvom jeg ikke er helt sikker på hvorfor. I helgen var jeg leder på konfirmantleir og i dag hadde vi lang dag på skolen, så jeg er litt sliten for tiden, men jeg håper det kommer seg etterhvert. Nå skal jeg slappe av litt til, før jeg begynner på litt lekser! Jeg har ingenting til i morgen, men når jeg først har tid begynner jeg på de til torsdag, bare for å få de unna. Ha en fin tirsdag videre ♥

Hva synes du om antrekket?
August er over, og her i Lier har september kommet med et brak: første september våknet jeg til grått vær og regn etter flere dager med fint vær, og dagen etter var det bare værre, med oversvømmelser overalt, før det endelig dabbet av torsdag ettermiddag. Men august var likevel en fin måned, og jeg fikk samlet opp noen favoritter, som jeg tenkte å dele med dere. Og det er på høy tid, ettersom forrige gang var i mai, hihi. 

Første favortt er Marc Jacobs Daisy Sorbet, som jeg fikk til bursdagen min. Jeg hadde ønsket meg den en stund, og da mamma sendte melding og lurte på om jeg ville ha noe fra TaxFree, stod denne øverst på listen. Det er en sommerlig blomsterduft, som jeg har brukt nesten hver dag siden jeg fikk den. Den må nok vike for min kjære Marc Jacobs Dot nå til høsten, men kommer garantert ut av skapet igjen til våren. En perfekt sommerduft! Se den hos Vita HER

Nummer to er er DISSE solbrillene som jeg kjøpte på Bianco i Asker, og presterte å glemme igjen, som vi så måtte dra tilbake og hente. En stykk litt irritert mamma, men ellers gikk det fint! Jeg synes de er så utrolig kule, og mer edgy enn de jeg har fra før av. Jeg digger at de er svarte, og ganske firkantede, ettersom de to parene jeg kjøpte tidligere i sommer begge er runde. 

Tredje på lista er Kicks Mattifying Primer, som jeg legger under foundationen for å få den til å holde lengre. Og det synes jeg virkelig den gjør! Den holder foundationen på plass hele dagen lang, uten at ansiktet blir altfor oljete. Litt shiny blir det uansett, men primeren hjelper virkelig. Da jeg kjøpte denne, stod jeg en stud og kikket på Smashbox Photo Finish primeren, men bestemte meg for å velge det billigere alternativet- og det er jeg veldig fornøyd med!


L'oreal Paris False Lash Wings kjøpte jeg på flyplassen i Paris på vei hjem i høstferien i fjor, men begynte ikke å ordentlig bruke den for et måned eller to siden. Jeg ble litt lei av Benefit They're Real, selvom det er en utrolig bra maskara. Jeg har veldig korte og sta vipper, og jeg synes denne maskaraen gir fint volum og litt lengde. Applikatoren her en speiell form og er forskjellig på begge sider, noe jeg liker veldig godt, ettersom dette betyr at du kan komme til alle vippene.

Nest sist er min store obsession for øyeblikket, OPI Matte Top Coat. Kjøpt på Kicks etter myyye leting etter en matt top coat. Vi har jo alle sett de fine bildene av perfekt lakkerte matte, svarte eller hvite negler på tumblr, weheartit og instagram, og neglelakkjunkie som jeg er, var jeg fast bestemt på å få tak i en. Og det gjorde jeg til slutt! Jeg har brukt den over flere forskjellige lakker fra flere forskjellige merker, og den holder seg bra over alle sammen. Og så ser det uutrolig kult ut!

Og til slutt, Sleek i-Divine Eyeshadow Palette i 'storm'. Også et kjøp som ble gjort for lenge siden, denne gangen på Gran Canaria for halvannet år siden. I sommer fikk jeg kjempelyst til å eksperimentere med forskjellige looker, og siden dette er det største palettet jeg har, ble det det som ble brukt mest. DENNE looken ble min favoritt, men jeg vil prøve flere kombinasjoner etterhvert. Jeg er positivt overrasket over Sleek-skyggene, med tanke på prisen- på nettsiden koster dette palettet $11.99, som blir cirka 70 norske kroner. Fargene er utrolig pigmenterte og gode å jobbe med, og det er veldig lite som faller ned på kinnet mitt når jeg jobber med de. De er også gode å blende ut. 

Jeg har egentlig en favoritt til som jeg glemte å ta med, men den får komme i september!

Hva synes du om mine månedens favoritter? Har du brukt noe av dette før? Hva er dine favoritter for august?


karoline heen
Heihei og velkommen til min blogg! Jeg heter Karoline Heen, og er ei sytten år gammel jente fra Lier. På denne bloggen kommer du til å få et innblikk i hverdagen min, mine antrekk, innkjøp og forskjellig annet. Jeg håper du følger med videre! Kontakt: karolineheen@gmail.com Instagram: karolineheen


Legg meg til som venn
Arkiv


· September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013 · August 2013 · Juli 2013Kategorier


· Best dressed · Blogg · Favoritter · Fotografi og bilder · Mat og oppskrifter · New in · Outfit · Skjønnhet · Style icon · Videoer · What to wearSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits