Da jeg p mandag postet DETTE innlegget om 17rsfeiringen min, fikk jeg en kommentar som spurte etter oppskriften p desserten, og den kan jeg selvflgelig dele. Dronning Mauds fromasj er en dessert jeg har likt s lenge jeg kan huske, for bestemor lager den noen ganger nr vi er der. Det var ogs desserten i konfirmasjonen min.

Det er litt forvirring knyttet til denne desserten, p grunn av dens mange navn: dronning Mauds fromasj, dronning Mauds pudding, dronning Mauds dessert og Haugesunddessert. Den kommer originalt fra Haugesund, og det sies at desserten ble skapt da kong Haakon og dronning Maud kom til Haugesund p kroningsferden etter kroningen i Nidarosdomen i 1906. Det er en veldig mektig dessert, og forholdsvis enkel lage, men en bruker en del tid i prosessen.

Ingredienser

5 egg
5 spiseskjeer sukker
5 desiliter kremflte
2 1/2 teskje vaniljesukker
5 plater gelatin
1/2 desiliter vann
1 plate kokesjokolade
(1/2 desiliter portvin, men jeg slyfet denne)

Fremgangsmte

♥ Legg gelatinplatene i rikelig kaldt vann i 5-10 minutter.
♥ Pisk eggedosis av egg og sukker, pisk kremen stiv.
♥ Klem vannet godt ut av gelatinplatene og ls de opp i litt kokende vann. Gelatinen m ikke koke. Tilsett eventuelt portvinen. Avkjl.
♥ Bland eggedosis og krem lett, rr gelatinen raskt inn. La fromasjen halvstivne, rr av og til.
♥ Riv sjokoladen. Hell fromasjen i dessertskl, eller fine porsjonsglass, lagvis med revet sjokolade. Dryss et godt lag med sjokolade p toppen. Avkjl fr servering.

(♥ Tips: i den originale oppskriften fra Haugesund Husmorskoles Kokebok inngr ikke portvin. Men vi foreslr prve det en gang! Vaniljesukkeret kan da slyfes. Og om en vil ha ha smaken, men ikke nsker alkoholen, kan en smelte gelatinen i enten bare portvin eller bde portvin og vann.Jeg har aldri brukt portvin, men synes desserten er kjempegod som den er)).

Et lite tips jeg lrte av bestemor forrige gang vi lagde denne desserten sammen, var, i punkt nummer fire, blande eggedosisen og kremen i mikseren, og kontinuerlig helle i gelatinen mens mikseren gr. P denne mten slipper du at gelatinet klumper seg sammen, og det er ikke noe hyggelig f det i desserten sin ;) Tro meg, det har jeg ftt flere ganger!

Oppskriften er funnet i bokenTa kaka, skrevet av se Kongsvik, Kari Stfringsdal og Heidi Brunstad-yehaug. Den ble utgitt i 2005 av Selja forlag. Boken kan kjpes hos blant annet ARK HER. Oppskriften finnes p side 206 og 207.




Som mange kanskje vet, eeelsker jeg 7eleven cookiesene, og har bestemt meg for prve alle cookiesoppskriftene jeg kommer over, for prve finne en oppskrift som er s lik 7eleven som overhodet mulig. Denne oppskriften fant jeg for flere uker siden, men har ikke hatt mulighet til bake de fr denne uken. P tirsdag hadde vi fri pga. avspasering, s da grep jeg muligheten! Jeg hadde fagdag i norsk p onsdagen og muntlig heldags i tysk i dag, s jeg jobbet med det p tirsdagen, og cookiebaking var et fint lite avbrekk mellom alt sammen. Cookiesene er faktisk ganske like de fra 7eleven, men for min smak er det litt mye brunt sukker (og smak av det), selvom det er det som gjr at de blir gode og seige. De er litt mektige, bare en liten heads up fr du spiser alle sammen p en gang, hihih.

Ingredienser

250 gram hvetemel
1/2 teskje bakepulver
10 gram vaniljesukker
80 gram smr
150 gram mykt brunt sukker med rrsukkersirup
125 gram hvitt sukker
1 egg
1 eggeplomme
200 gram sjokolade

Fremgangsmte

♥Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
♥ Smelt smret i en kjele, og ta den av ovnen. Ha oppi brunt sukker, hvitt sukker, egg og eggeplomme og bland sammen.
♥ Bland melblandingen sammen med smr- og sukkerblandingen og kna dette raskt til en fast deig. Her kan det vre lurt bruke hendene.
♥ Skjr all sjokoladen i terninger og kna den inn i deigen.
♥ Rull deretter deigen til en tjukk plse og skjr skiver som er mellom 1 cm. og 1,5 cm. tjukke. Legg de p et stekebrett kledd med bakepapir og klem de godt ut, s de blir tynnere. Jeg fikk 12 stykker, men det kommer an p hvor tjukke du lager de.
♥ Stek cookiesene p 170C i omtrent 10 minutter. Jeg stekte mine et par minutter lengre, men det kan vre lurt flge godt med, for fargen skal ikke forandres s mye.
♥ Avkjl de p en rist.
♥ Cookiesene kan oppbevares i en lufttett boks i noen dager, og de kan ogs fryses ned.

Oppskriften har jeg funnet HER.




Jeg skal ikke skryte av at jeg lager middag til familien s veldig ofte, men nr jeg gjr det, blir det vanligvis en av tre: hamburger, taco eller innbakte plser. Innbakte plser er min absolutte favoritt, og selvom den er litt tidskrevende lage blir resultatet veldig bra. Derfor vil jeg dele oppskriften i dag! Den er p 16 - 20 plser, og vi har alltid en del igjen etter middagen. Noe jeg liker gjre da, er putte de i fryseren og ta opp en annen gang, men ogs ha de til lunsj dagen etter. Det er raskt og greit, og smaker godt. Jeg synes personlig at de er best nr de er varme, med kalde gr helt fint det ogs.

Ingredienser

16 - 20 grillplser
25 gram gjr
3 desiliter melk
50 gram smr
1/2 teskje salt
1 - 2 teskjeer sukker
400 gram hvetemel
1 sammenhvisket egg til pensling

Fremgangsmte

♥ Smulde gjren i en bakebolle. Varm opp melken sammen med smret i en liten kjele, men husk at melken kun skal bli lunken. Blir melken for varm, drepes gjren og deigen vil ikke heve. Om ikke alt smret er helt smeltet gr det bra, for det vil smelte nr deigen eltes. Bland det sammen med gjren og rr til den er opplst.
♥ Tilsett resten av ingrediensene, og elt til du har en fin og smidig deig. Dette tar cirka tte minutter. Om deigen er veldig klissete kan du tilsette litt mer mel.
♥ Dekk bollen med plast og la deigen heve i 30-40 minutter.
♥ Ha deigen over p et bakeunderlag, og del den i 16 - 20 emner, alt etter hvor mange plser du har. Trill hver deigbit til en bolle og deretter i lange, tynne plser.
♥ Snurr en deigplse rundt hver grillplse og legg de p stekebrett du har kledd med bakepapir. Bruk to brett for f god plass til alle, og for hundre at de vokser sammen i ovnen.
♥ Legg handklr over stekebrettene og la de etterheve i rundt 20 minutter. Her kan det ogs vre lurt sette p stekeovnen p 240C slik at den er varm til du skal steke plsene.
♥ Pensle plsene med egg og stek de midt i ovnen i omtrent ti minutter, eller til de er pent gyllenbrune.

Oppskriften fant jeg HER!
N er det matte som str p planen, vi snakkes!! Ha en fin kveld ♥






karoline heen




Heihei og velkommen til min blogg! Jeg heter Karoline Heen, og er ei sytten r gammel jente fra Lier. P denne bloggen kommer du til f et innblikk i hverdagen min, mine antrekk, innkjp og forskjellig annet. Jeg hper du flger med videre! Instagram: karolineheen


Legg meg til som venn




Arkiv


September 2015 August 2015 Juli 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015 Mars 2015 Februar 2015 Januar 2015 Desember 2014 November 2014 Oktober 2014 September 2014 August 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 Februar 2014 Januar 2014 Desember 2013 November 2013 Oktober 2013 September 2013 August 2013 Juli 2013



Kategorier


Best dressed Blogg Favoritter Fotografi og bilder Mat og oppskrifter New in Outfit Skjnnhet Style icon Videoer What to wear



Sk i bloggen




Linker


blogg.no F din egen blogg!



Design







Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen m avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger p
blogg.no og annonser p bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktr for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits